Homokos tengerpart – Nin

Nin strandja olyan élményt nyújtott, amit még egyik tengerpart sem. Ez Horvátország egyetlen igazán homokosnak tekinthető természetes tengerpartja.
Apálykor több helyen homokbuckák látszanak ki, és a parttól száz méterre is térdig ér a víz. A homokban óvatosan szabad csak lépkedni, mert tele van homokvárakkal, játékokkal, homokozó eszközökkel, és rengeteg elásott kisgyerekkel. A kedvencem mégis csak az volt, amikor egy kilenc hónap körüli kisbaba csattogott négykézláb a tengerben.

Homokos tengerpart - Nin

2 hozzászólás

Judit2011, május 25, - 12:01

Szia!

Nem tudom mennyire olvasod a hozzászólásokat, de azért teszek egy próbát. Mi júliusban megyünk Ninbe, de sehonnan nem sikerült eddig megtudni, hogy hol van pontosan ez a strand a városban? Egy 18 hónapos babával megyünk, és lennének kérdéseim valakihez, aki már volt ott. Például, hogy lehet-e napernyőt bérelni, vagy ez amolyan szabadstrand? Gyalog milyen messze van a városközponttól, egy babával, és egy 5 hónapos kismama tempójával? Nagyon örülnék, ha tudnál írni pár sort, akár privátban is. Emailcímem:zsokjudit@vipmail.hu. Köszönöm

harzol2011, május 25, - 12:19

Szia!

Viszonylag könnyű megtalálni. Nin-t ugye itt találod: http://terkep.utazni.info/Nin
Ezen a térképen a bal felső sarokban “belóg” egy félsziget, ahol az árnyékos helyek vannak. Ez a kép is onnan készült tovább észak-nyugatra.
Gyalog egy negyed órás séta a Város kapujából, Babakocsival mondjuk 20-25 perc. Nincs egy kilométer. Lásd itt: http://www.gmap-pedometer.com/?r=4530711
Viszont autóval is oda lehet állni egész közel, lehet ez szerencsésebb lenne esetetekben.

Semmi kiépítettséget nem láttunk. Szerintem nem lehet napernyőt bérelni, de mikor mi voltunk simán találtunk árnyékos helyet. Igaz onnan gyerekkel nem a legjobb lemenni a partra, mert ott épp köves.
Ha a homokra szeretnétek letelepedni, akkor szerintem vigyetek napernyőt.

Elküldöm e-mailben is neked.

Hozzászólás

Hozzászólásod: