vízesés

Krka vízesés az egyik leglátogatottabb látványosság

Aki elég délre utazik Horvátországba, annak mindenképpen érdemes ellátogatni a Krka Nemzeti Parkba. A főbejáratnál a későn érkezőket a következő kép fogadja: Gyönyörű vízesés alatt fürdik mindenki. A víz augusztus végén melegebbnek tűnt a tengerénél, és a vízesések megnézése után akár egész nap lehet itt strandolni. A kövek elég csúszósak, de papucs nélkül is lehet rajtuk mászkálni. Egy egy kőről lelépve azonban hirtelen mélyülhet a víz.

Krka vízesés az egyik leglátogatottabb látványosság

Plitvicei Nemzeti Park

A Plitvicei Nemzeti Park az egyik legszebb természeti hely Horvátországban. Hétvégén nem érdemes oda menni, mert zsúfolásig tele van kirándulókkal. Hétköznap, amikor kisebb a tömeg, akár másfél napig is tarthat, amíg kényelmesen végigsétálunk mindent. A belépőben benne van mind a hajókázás, mind az elektromos kisbuszon utazás is.

Plitvicei Nemzeti Park

Krka Nemzeti Park

Horvátországot hallva sokunknak 3 dolog jut észébe: a tengerpart, a Plitvicei Nemzeti Park és a Krka Nemzeti Park. Mi is nagyon sokat hallattunk ezekről, így természetesen nagy elvárásaink voltak. Sajnos volt, ami nagyon nem tetszett. Az út néhol elég messze vitt a víztől, és a nap is szembe sütött, így sokat küzdöttünk egy-két jól sikerült fényképért.

Krka Nemzeti Park

Vízesések Krka-n

A Krka folyó több helyen vízeséseken zúdul alá, ezt már az oda vezető hajóúton is láthattuk. A több nagy zuhogó mellett sok oldalág is van. Sajnos mi sok helyen csak a víz nyomát láttuk, de elnézve egész Horvátországot, elég forró és száraz volt a nyaruk.

Vízesések Krka-n

Fürdés Krka vízesésében

Nagy előnye a Krka Nemzeti Parknak, hogy több helyen kijelölt strand van, mind a tóban, mind a vízesések alatt. Persze egy két helyen sorba kell állni, de mindenképpen megéri.
Ez a fénykép egyébként a felső vízeséseknél a Roski Slap-nál készült. Természetesen mi is beálltunk zuhanyozni a vízesés alá.

Fürdés Krka vízesésében

      Következő oldal →