városkapu

Zadar, a régi-új város

Zadar egyik felújított utcája visz a régi városkapu felé. A városon még nyoma van háborúi sokaságának. Elég tipikus látvány a modernebb utcákon egy egy régi épület maradványa. Az óváros északi részén meghallgathatjuk a tenger zenéjét is.

Zadar, a régi-új város

Primosten a népszerű horvát nyaralóhely

Primosten nevét először az utak melletti reklámtáblákon láttuk, de olyan sok helyen, hogy úgy gondoltuk mindenképpen látni kell. Az óvárosba autóval behajtani nem lehet, ám nagyon sok parkoló van a környéken, Horvátország többi városához hasonlóan természetesen pénzért. Az óvárosba a városkapun át érdemes bemenni.

Primosten a népszerű horvát nyaralóhely

Nin városkapuja

Mire Nin másik kijáratához értünk, már majdnem lement a nap. Ezen az oldalon jól láthatóak a régi városfalak, ami előröl szinte fel sem tűnik. Ha itt elhagyjuk a szigetet, egy sólepárlás folyamatát nézhetjük meg.

Nin városkapuja

Autók az óvároson kívül rekednek

A hídon áthaladva rögtön a városkapu előtt találtuk magunkat. Már itt látszott a nyüzsgés, ami ránk várt. Az árusok itt főleg a városról árultak festményeket, a fagyisoknál akkor adag volt egy gombóc, mint három itthon és még finomabb is volt.
Horvátország nem olcsó, de a fagyi éppen ezért érte meg.

Autók az óvároson kívül rekednek