Trogir

Éjszakai élet Horvátországban

Trogir az egyik leghangulatosabb horvát város, ahol jártunk. Ahogy lemegy a nap, úgy gyűlnek ide a szórakozni vágyó helyiek, és turisták egyaránt. A főtéren élőzene, a parti sétányon főleg utcazenészek hallhatóak.
Horvátország szerte számos olyan település van, ahol igazán csak estefelé indul be az élet és bulik sokaságából válogathatunk.

Éjszakai élet Horvátországban

Trogir ami még jobb volt, mint vártuk

Trogir számomra az egyik legkedvesebb emlék a nyaralásunk alatt. Már itthon is nagyon sokat hallottunk róla, és nem is csalódtunk benne. A tanácsok alapján délután érkeztünk, és késő estig maradtunk, amikor beindult a városka élete.

Trogir ami még jobb volt, mint vártuk

Autók az óvároson kívül rekednek

A hídon áthaladva rögtön a városkapu előtt találtuk magunkat. Már itt látszott a nyüzsgés, ami ránk várt. Az árusok itt főleg a városról árultak festményeket, a fagyisoknál akkor adag volt egy gombóc, mint három itthon és még finomabb is volt.
Horvátország nem olcsó, de a fagyi éppen ezért érte meg.

Autók az óvároson kívül rekednek

Trogir főtere, az esti bulik egyik központja

A Szent Lőrinc-székesegyház volt az egyetlen olyan templom Horvátországban az általunk felkeresettek közül, ahonnan nem zárták ki a lazán öltözőket, hanem a belépőjegy megvásárlása után felöltöztették őket a látogatás idejére. A toronyból egyenesen a régi halpiac terére láttunk, amit mára már elköltöztettek, de így a régi városi bíróság épülete sokkal jobban érvényesült.

Trogir főtere, az esti bulik egyik központja

Szűk sikátor turistákkal

Ahogy ment lejjebb a nap, úgy kelt életre egyre jobban a város. Az éttermek, utcák megteltek, a tereken hangulatos kis partik alakultak ki. A boltok még este tíz órakor is nyitva voltak.
Trogir méltán tartozik a legnépszerűbb horvát városok közé. Ezzel mi is csak egyet tudunk érteni.

Szűk sikátor turistákkal