tengerpart

Horvátország és a tengerpart

Ez a tengerpart részlet Tribunj szélén található, ám egyáltalán nem egyedi Horvátországban. A parti országutak mellett nagyon sok helyen vannak kialakítva parkolók, ahol általában hasonló strandokkal találkozunk. Kellemes, árnyékos, nyugodt, csöndes partszakaszok jutnak mindenkinek. Egyetlen hátránya, hogy a sziklák között sok tengeri sünnel találkozunk szerte Horvátország területén, ezért a legtöbb helyen csak szandálban érdemes fürdeni.

Horvátország és a tengerpart

Pag szigete távolból

A Dínári hegységen átérve egy kilátóból tárult elénk ez a látvány. Pag szigetének lenyűgözően érdekes alakzata látszik a háttérben, valamit innen láthatjuk meg először a tengert.

Pag szigete távolból

Lent a tenger mellett Karlobagban

Az autópályáról letérve ebben a városban éreztük először a tenger illatát, és láttuk közelről a tengert. Itt már éreztem, hogy nyaralni indultunk, Horvátországban vagyunk és hamarosan csobbanunk egyet.

Lent a tenger mellett Karlobagban

Strandolás a horvát tengerparton

Selinébe leginkább a Paklenica Nemzeti Parkba kiránduló turisták jönnek. A tengerparton rengeteg kemping található, amiket csak egy bokorsáv választ el a strandtól.

Strandolás a horvát tengerparton

Kilátás a szurdokra

A strandról látható a Velka Paklencia szurdokvölgye. Az esti strandolás alatt többször is felnéztünk rá, mert mi is ott terveztünk kirándulni.
Igazán különleges kilátás egy strandról, még Horvátországban is.

Kilátás a szurdokra

      Következő oldal →