Paklenica

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park Horvátország azon kevés helye közé tartozik, ami a tengerpart közelében van, de kopár hegyek helyett erdő van. A kisebb szurdokban felfelé sétálva összesen 7 másik emberrel találkoztunk a turista utakon. A néhol elég meredek, sziklás részeken nehéz volt haladni, de a völgyből kiérve már kellemes földes utak voltak. Ezen a részen egy barlang szerű helyen lehetett csak vizet vételezni, de elég lassan haladt a dolog, mert cseppenként folyt az üvegekbe.

Paklenica Nemzeti Park

Kis Paklenica-völgy

Ennek a völgynek az aljában, oldalában megy az út, bár gyakran csak a felfestett jeleket tudtuk követni. Ez egy igazi kalandos kirándulás azoknak, akik elfáradnak a strandolásban.

Kis Paklenica-völgy

Sziklamászás Paklenicán

A nagy szurdokvölgy, amin mi már lefelé haladtunk, igazi sziklamászó paradicsom. Még kirándulóként is élmény volt nézni, hogy mindenfelé a falakon emberek lógnak, néha elképesztő magasságokban. Itt legszívesebben mindenki kipróbálná a sziklamászást.
Paklenica egyébként az egyik fő sziklamászó helyszín Horvátországban, aminek nemzetközi hírneve nem véletlen.

Sziklamászás Paklenicán

Nagy Paklenica-völgy

A sziklamászók dolgát megkönnyítendő ez már kevésbé kalandos túraút, a Nagy Paklenica-völgyben. A menedékházig végig széles, kövezett út halad, amire egyesek még babakocsit is vittek. Ez egy vízkészletben gazdagabb szurdok, több helyen voltak kutak, és az út szélén patak is folydogált.

Nagy Paklenica-völgy

Strandolás a horvát tengerparton

Selinébe leginkább a Paklenica Nemzeti Parkba kiránduló turisták jönnek. A tengerparton rengeteg kemping található, amiket csak egy bokorsáv választ el a strandtól.

Strandolás a horvát tengerparton

      Következő oldal →