Nin

Nin, a személyes kedvencünk

Nin városfalain belül végig hangulatos, macskaköves utcák és terek vannak. Az óváros része egy kis szigeten fekszik, aminek két bejárata van. Autósokat nem nagyon láttunk bent, de ez a legtöbb óvárosban általános. A szűk utcákon nem is nagyon férnének el.

Nin, a személyes kedvencünk

Homokos tengerpart – Nin

Nin strandja olyan élményt nyújtott, amit még egyik tengerpart sem. Ez Horvátország egyetlen igazán homokosnak tekinthető természetes tengerpartja.
Apálykor több helyen homokbuckák látszanak ki, és a parttól száz méterre is térdig ér a víz. A homokban óvatosan szabad csak lépkedni, mert tele van homokvárakkal, játékokkal, homokozó eszközökkel, és rengeteg elásott kisgyerekkel. A kedvencem mégis csak az volt, amikor egy kilenc hónap körüli kisbaba csattogott négykézláb a tengerben.

Homokos tengerpart - Nin

Iszappakolás ingyen

Nin tengerpartján állítólag gyógyhatású az iszap. Ennek eredményeképp rengeteg ember kente magára tetőtől talpig, még a fürdőruhára is. Mi azért nem próbáltuk ki.

Iszappakolás ingyen

Nin városkapuja

Mire Nin másik kijáratához értünk, már majdnem lement a nap. Ezen az oldalon jól láthatóak a régi városfalak, ami előröl szinte fel sem tűnik. Ha itt elhagyjuk a szigetet, egy sólepárlás folyamatát nézhetjük meg.

Nin városkapuja