nemzeti park

Krka vízesés az egyik leglátogatottabb látványosság

Aki elég délre utazik Horvátországba, annak mindenképpen érdemes ellátogatni a Krka Nemzeti Parkba. A főbejáratnál a későn érkezőket a következő kép fogadja: Gyönyörű vízesés alatt fürdik mindenki. A víz augusztus végén melegebbnek tűnt a tengerénél, és a vízesések megnézése után akár egész nap lehet itt strandolni. A kövek elég csúszósak, de papucs nélkül is lehet rajtuk mászkálni. Egy egy kőről lelépve azonban hirtelen mélyülhet a víz.

Krka vízesés az egyik leglátogatottabb látványosság

Plitvicei Nemzeti Park

A Plitvicei Nemzeti Park az egyik legszebb természeti hely Horvátországban. Hétvégén nem érdemes oda menni, mert zsúfolásig tele van kirándulókkal. Hétköznap, amikor kisebb a tömeg, akár másfél napig is tarthat, amíg kényelmesen végigsétálunk mindent. A belépőben benne van mind a hajókázás, mind az elektromos kisbuszon utazás is.

Plitvicei Nemzeti Park

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park Horvátország azon kevés helye közé tartozik, ami a tengerpart közelében van, de kopár hegyek helyett erdő van. A kisebb szurdokban felfelé sétálva összesen 7 másik emberrel találkoztunk a turista utakon. A néhol elég meredek, sziklás részeken nehéz volt haladni, de a völgyből kiérve már kellemes földes utak voltak. Ezen a részen egy barlang szerű helyen lehetett csak vizet vételezni, de elég lassan haladt a dolog, mert cseppenként folyt az üvegekbe.

Paklenica Nemzeti Park

Kis Paklenica-völgy

Ennek a völgynek az aljában, oldalában megy az út, bár gyakran csak a felfestett jeleket tudtuk követni. Ez egy igazi kalandos kirándulás azoknak, akik elfáradnak a strandolásban.

Kis Paklenica-völgy

Sziklamászás Paklenicán

A nagy szurdokvölgy, amin mi már lefelé haladtunk, igazi sziklamászó paradicsom. Még kirándulóként is élmény volt nézni, hogy mindenfelé a falakon emberek lógnak, néha elképesztő magasságokban. Itt legszívesebben mindenki kipróbálná a sziklamászást.
Paklenica egyébként az egyik fő sziklamászó helyszín Horvátországban, aminek nemzetközi hírneve nem véletlen.

Sziklamászás Paklenicán

      Következő oldal →