Krka

Krka vízesés az egyik leglátogatottabb látványosság

Aki elég délre utazik Horvátországba, annak mindenképpen érdemes ellátogatni a Krka Nemzeti Parkba. A főbejáratnál a későn érkezőket a következő kép fogadja: Gyönyörű vízesés alatt fürdik mindenki. A víz augusztus végén melegebbnek tűnt a tengerénél, és a vízesések megnézése után akár egész nap lehet itt strandolni. A kövek elég csúszósak, de papucs nélkül is lehet rajtuk mászkálni. Egy egy kőről lelépve azonban hirtelen mélyülhet a víz.

Krka vízesés az egyik leglátogatottabb látványosság

Skradin, apró horvát gyöngyszem

Skradin kis mérete ellenére nagyon jól ráhangolódott a turisták igényeire. A városnak több kicsi, hangulatos tere, szűk utcácskái teljes mértékben kiszolgálta az ide látogatók igényeit. Több városhoz hasonlóan itt is több helyi ember ült kis sámlin a háza előtt, szállást ajánlgatva.
Különlegessége, hogy innen indulnak az ingyenes hajók a Krka vízeséshez.

Skradin, apró horvát gyöngyszem

Tengerparti sétány

A falu teljes hosszában gondozott tengerparti sétányon sétálhattunk. A strandtól egy kis parkon át haladva érte el a falut, majd a túlsó végén a kikötőbe is folytatódott.
Skradin kikötőjében esténként rendszeresen bulik voltak.

Tengerparti sétány

Skradin felülről

Sibenik felé vezető útról olyan szép volt a Skradin, hogy nem törődve a forgalommal, megálltunk lefényképezni. Valahol itt van a határa az édes és sós víznek, így a hajón utazók is megnézhetik ezt a mesébe illő helyet.

Skradin felülről

Krka Nemzeti Park

Horvátországot hallva sokunknak 3 dolog jut észébe: a tengerpart, a Plitvicei Nemzeti Park és a Krka Nemzeti Park. Mi is nagyon sokat hallattunk ezekről, így természetesen nagy elvárásaink voltak. Sajnos volt, ami nagyon nem tetszett. Az út néhol elég messze vitt a víztől, és a nap is szembe sütött, így sokat küzdöttünk egy-két jól sikerült fényképért.

Krka Nemzeti Park

      Következő oldal →