kirándulás

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park Horvátország azon kevés helye közé tartozik, ami a tengerpart közelében van, de kopár hegyek helyett erdő van. A kisebb szurdokban felfelé sétálva összesen 7 másik emberrel találkoztunk a turista utakon. A néhol elég meredek, sziklás részeken nehéz volt haladni, de a völgyből kiérve már kellemes földes utak voltak. Ezen a részen egy barlang szerű helyen lehetett csak vizet vételezni, de elég lassan haladt a dolog, mert cseppenként folyt az üvegekbe.

Paklenica Nemzeti Park

Kis Paklenica-völgy

Ennek a völgynek az aljában, oldalában megy az út, bár gyakran csak a felfestett jeleket tudtuk követni. Ez egy igazi kalandos kirándulás azoknak, akik elfáradnak a strandolásban.

Kis Paklenica-völgy

Nagy Paklenica-völgy

A sziklamászók dolgát megkönnyítendő ez már kevésbé kalandos túraút, a Nagy Paklenica-völgyben. A menedékházig végig széles, kövezett út halad, amire egyesek még babakocsit is vittek. Ez egy vízkészletben gazdagabb szurdok, több helyen voltak kutak, és az út szélén patak is folydogált.

Nagy Paklenica-völgy

Krka Nemzeti Park

Horvátországot hallva sokunknak 3 dolog jut észébe: a tengerpart, a Plitvicei Nemzeti Park és a Krka Nemzeti Park. Mi is nagyon sokat hallattunk ezekről, így természetesen nagy elvárásaink voltak. Sajnos volt, ami nagyon nem tetszett. Az út néhol elég messze vitt a víztől, és a nap is szembe sütött, így sokat küzdöttünk egy-két jól sikerült fényképért.

Krka Nemzeti Park

Vízesések Krka-n

A Krka folyó több helyen vízeséseken zúdul alá, ezt már az oda vezető hajóúton is láthattuk. A több nagy zuhogó mellett sok oldalág is van. Sajnos mi sok helyen csak a víz nyomát láttuk, de elnézve egész Horvátországot, elég forró és száraz volt a nyaruk.

Vízesések Krka-n